تبلیغات
فروش کتاب - ارقام نارنگی

جدیدترین کتابهای رمان،داستان،علمی،تاریخی،درسی،اسلامی،ورزشی،تست،کمک اموزشی و... اینجا بیابید

ارقام نارنگی

نویسنده :admin ---
تاریخ:پنجشنبه 8 تیر 1391-05:44 ق.ظ
استخدام،کاریابی،اشتغال

ارقام نارنگی :

در سال 1837 بلانکو کلیه ی مرکباتی که دارای مشخصه هایی چون داشتن میوه ی کوچکتر از پرتقال ، پوست دهی آسان و وجود لپه های سبز رنگ در بذر بودند را Citrus reticulate Blanco نامید .

 ارقام این گونه عمدتاً دارای درختانی با جثه کوچک همراه با شاخه های باریک ، برگ های پهن یا باریک نیزه ای و گل های منفرد یا خوشه ای هستند .نارنگی ها از بیشترین میزان غیر یکنواختی فنوتیپیکی در میان گونه های مربوط به جنس سیتروس برخوردارند . در این گروه هم حالت تک جنینی و هم کلون های چند جنینی وجود داشته که به صورت خود بارور و خودناسازگار مشاهده می شوند . در سال های دور ، انواع نارنگی با طعم شیرین به عنوان دسر غذایی مصرف داشته در حالیکه از انواع ترش جهت پایه ، طعم دهنده غذا و دارو استفاده شده است .

در ادامه ارقام و گونه های نارنگی معرفی شده است

نارنگی ها بر اساس خصوصیات پوست ، کیفیت گوشت و آب میوه ، رشد عمومی درخت به دو گروه اصلی ماندرین و تانجرین تقسیم می شوند .

گروه ماندرین به نارنگی های متداول در ژاپن ، چین ، اسپانیا ، ایتالیا و آفریقای جنوبی و آن دسته از دورگه هایی که بین گونه ای یا بین جنسی که نارنگی یکی از والدین آن ها است و برخی مشخصات نارنگی در آن ها قابل مشاهده است به کار می رود .

گروه تانجرین به نارنگی های آمریکا ، استرالیا و چین که دارای مواد رنگی بالایی می باشند گفته می شود .

میوه ارقام نارنگی با توجه به شرایط محیطی از اواخر پاییز تا اوایل بهار می رسد درختان ، مقاوم به سرما بوده اما میوه به دلیل کوچکی و نازکی پوست به سرعت از سرما آسیب می بیند . درختانی که در مناطق با گرمای کافی و رطوبت مناسب رشد کرده اند تولید معطرترین میوه در زمان رسیدن میوه می نمایند . به همین دلیل کشت نارنگی ها در مناطق سردتر کمتر توصیه می شود .

و اما ارقام مختلف نارنگی

گروه ماندرین

1- نارنگی ساتسوما ( Satsuma )

2- نارنگی کلمانتین ( Clementin )

دو رگ های تانجلو ( Tangelo )

3- نارنگی های تانجلو (  Tangelo)

4 - نارنگی های تانگور ( Tangor )

الف : تمپل ( Temple  )

ب : مورکات ( Murcat )

پ : کینگ ( King )

5- نارنگی های کمپلکس

الف : لی ( Lee )

ب : اوسئولا ( Osceola )

پ : روبینسون ( Robinson )

ت : نوا ( Nova )

ث : پیج ( Page )

سایر دورگ های نارنگی

6- نارنگی ویلینگ ( Wilking )

7- نارنگی فیرچاید ( Fairchid )

8- نارنگی کینو ( Kinnow )

9- نارنگی کارا ( Kara )

10- نارنگی فرمنت ( Ferement )

11- نارنگی بکرایی ( Bakraei )

گروه تانجرین

1- نارنگی پونکن ( Puncan )

2- نارنگی دنسی ( Dancy )

3- نارنگی کلئوپاترا ( Cleopatra )

علاوه بر ارقام بالا نارنگی اتابکی و محلی ایران هم موجود است ولی به دلیل وسعت کم این ارقام ، زیاد مورد توجه قرار نگرفته است .

در ادامه به معرفی یکی از ارقام فوق پرداخته می شود و در پست های آینده تمامی ارقام ذکر شده معرفی می شوند .

نارنگی ساتسوما ( Satsuma )

نارنگی ساتسوما به پیشنهاد مارکوویچ ، Citrus unshiu Marc نامگذاری شد . اما سوینگل ( یکی از طبقه بندان مرکبات که درباره طبقه بندی مرکبات مطلب مفصلی قرار خواهد گرفت ) آن را جزو رقم Citrus reticulate ذکر نموده است .

با این که رقم ساتسوما از بذر های کشت شده در جزیره ی تاگاشیمای ژاپن بدست آمده و امروزه به عنوان مهمترین میوه مرکبات ژاپن محسوب می شود ولی منشا این رقم کشور چین است و قرن ها قبل به ژاپن انتقال یافته است . نزدیک به 100 رقم نارنگی ساتسوما وجود دارد که از نظر زمان رسیدن ، شکل میوه و کیفیت داخلی میوه با یکدیگر تفاوت دارند . این گونه نارنگی با آب و هوای نیمه گرمسیری سرد مطابقت یافته است و نیاز به گرمای کمی جهت رسیدن میوه دارد . ( که در ایران به خصوص شمال به نارنگی ژاپنی معروف است )

در سال 1309 تا 1313 بذر نارنگی ساتسوما به ایران وارد شد و در کاخ دربار پهلوی در شمال ایران کشت شد و سپس به ایستگاه وزارت فلاحت سابق راه یافت . در ایران رقم انشو تا سال 1342 ناشناخته بود ولی با نشان دادن مقاومت به سرما تا 13 درجه زیر صفر از سال 1347 به عنوان اولین نارنگی برای کشت در شمال انتخاب شد .

بهترین مکان برای کاشت آن در ایران شرق مازندران و شهر ساری یکی از بهترین مکان ها برای کاشت آن می باشد . درختان این گونه از عرض رشد کرده و شکل چتری پیدا می کنند . درختان پر محصول و بی تیغ بوده و میوه دارای پوست صاف و نازک ، پرآب ، نسبتا درشت و پخ با دم کشیده است .

گروه نارنگی ساتسوما به دو گروه اصلی وازه ( Wase ) و اواری ( Owari ) تقسیم می شوند .

در گروه اوازه ارقام مهمی چون مثل ایشی کاوا ، هایاشی و میاگاوا قرار می گیرد زمان رسیدن میوه در این دسته در اواسط یا اواخر مهر ماه است و نسبت به گروه اواری خیلی زودرس تر ، کم رشد تر و پا کوتاه تر هستند.

گروه اواری دارای میوه هایی با اندازه متوسط ، پوست نسبتا صاف با اتصال کم به گوشت ، دارای غدد برجسته و بی بذر است . میوه این گروه کیفیت نسبتا کمتری به گروه اوازه دارند . از ارقام معروف گروه اواری می توان به سوجی یاما ، سیلور هیل و ناگاشی اشاره کرد .

در سال 1348 ارقام ایشی کاوا ، سوجی یاما و میاگاوا وارد شمال ایران شد . بعد از پیوند این ارقام روی پایه ی پونسیروس ، در باغ بزرگ مهدشت واقع در ساری کشت شد . با بررسی کیفیت میوه نارنگی انشو کشت شده در شمال کشور روشن شد که در غرب مازندران به لحاظ کمی نور و حرارت ، پوست پره ها چرمی و زیر دندان احساس می شود . میزان عملکرد درخت انشو هشت ساله در شرق مازندران حدود 15 تن در هکتار است . کلفتی پوست میوه مربوط به سنگینی خاک ، استفاده از پایه نارنج ، مصرف ازت زیاد و کمبود فسفر است . میوه آن ها بعضا دارای 1-2 بذر بوده و درصد چند جنینی آن بالاست .

به دلیل رعایت نکردن قوانین قرنطینه ای وقت ، آلودگی ناشی ازبیماری تریستزای درختان اولیه هنوز در ایران باقی مانده است . برداشت محصول مرغوب با میزان قابل قبول از باغ مورد اشاره به دلیل مقاوم بودن پایه و پیوندک به بیماری تریستزا بوده است . تلاش جهت تهیه ی ارقام تجاری عاری از ویروس با استفاده از روش های رایج موفقیت آمیز نبوده است .

به لحاظ اهمیت دستیابی به ارقام سالم از سال 1376 در دانشکده علوم کشاورزی گیلان با کشت تخمک های تلقیح نشده این ارقام و جنین زایی از بافت نوسلوس ، اقدام به تولید گیاهچه های عاری از ویروس در سال 1377 گردید و این ارقام در اختیار موسسه تحقیقات مرکبات قرار داده شد

 

http://www.biodiversityexplorer.org/plants/rutaceae/images/hgr-dc05652x.jpg




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
How do you treat a sore Achilles tendon?
سه شنبه 7 شهریور 1396 06:32 ب.ظ
Excellent post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?

I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more.
Kudos!
Can Pilates make you look taller?
پنجشنبه 2 شهریور 1396 07:06 ب.ظ
Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I've truly enjoyed browsing
your weblog posts. After all I will be subscribing on your rss feed and I hope you write once more soon!
What is limb lengthening surgery?
دوشنبه 30 مرداد 1396 05:22 ب.ظ
For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very shortly it will
be well-known, due to its quality contents.
Why does it hurt right above my heel?
دوشنبه 16 مرداد 1396 03:42 ق.ظ
After I initially left a comment I appear to have clicked the
-Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I get 4 emails with the
same comment. There has to be a means you can remove me from that service?
Thanks!
How do you get a growth spurt?
یکشنبه 15 مرداد 1396 04:45 ب.ظ
Hi! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
Does managing a well-established website such as yours take a large amount of work?
I am completely new to operating a blog but I do write in my journal on a daily basis.
I'd like to start a blog so I can easily share my experience and thoughts online.
Please let me know if you have any suggestions or tips for
brand new aspiring bloggers. Appreciate it!
Toney
جمعه 16 تیر 1396 07:51 ب.ظ
A person essentially help to make seriously posts I'd state.
That is the first time I frequented your website page and up to now?
I surprised with the analysis you made to create this particular
put up amazing. Excellent activity!
std clinic near me
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 05:57 ق.ظ
core از خود نوشتن در حالی که صدایی مناسب اصل آیا واقعا نشستن درست
با من پس از برخی از زمان.
جایی در سراسر جملات شما موفق به من مؤمن اما فقط
برای کوتاه در حالی که. من این کردم مشکل خود را با فراز در مفروضات و یک خواهد را خوب به کمک پر کسانی که معافیت.
در این رویداد شما که می توانید انجام
من را بدون شک بود مجذوب.
Chelsea
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 12:55 ب.ظ
Hey there! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured
I'd ask. Would you be interested in exchanging links or maybe
guest writing a blog post or vice-versa? My site covers a lot of
the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other.
If you might be interested feel free to shoot me an e-mail.
I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!
BHW
دوشنبه 4 اردیبهشت 1396 09:26 ق.ظ
What's Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and
it has aided me out loads. I hope to contribute & assist different customers like its helped me.

Great job.
BHW
شنبه 26 فروردین 1396 06:43 ب.ظ
Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post and the rest of the website is also very good.
BHW
چهارشنبه 23 فروردین 1396 10:50 ب.ظ
Pretty section of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get actually loved account your
weblog posts. Any way I'll be subscribing for your
augment and even I achievement you get admission to constantly rapidly.
manicure
شنبه 19 فروردین 1396 01:39 ب.ظ
hey there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here.
I did however expertise several technical points using this site, as I experienced to
reload the site a lot of times previous to I could get it
to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK?
Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will very
frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score
if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding
this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content.
Make sure you update this again soon.
manicure
شنبه 19 فروردین 1396 07:49 ق.ظ
certainly like your web site however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts.
A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality nevertheless
I will certainly come again again.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




Admin Logo
themebox Logo
عضویت در خبرنامه
برای دریافت جدیدترین لیست محصولات ایمیل خود را در قسمت زیر ثبت کنید